TOP-4.2.1-15-VE1-2016 Záró sajtóközlemény

Fizikailag Befejeződött az „Életlehetőség” nonprofit kft komplex infrastruktúra fejlesztése a tapolcai és sümegi helyszíneken

Az „Életlehetőség” Nonprofit Kft.  172,48 millió Ft  vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával valósította meg a Tapolcai és Sümegi járás területén működő szociális szolgáltatásainak infrastrukturális fejlesztését. Ennek eredményeként mindkét fejlesztett épületben korszerű körülmények között végezhető a fogyatékkal élők nappali ellátása.

 Az „Életlehetőség” Nonprofit Kft. a Tapolcai és Sümegi járások területén, valamint Nyirád községben, összesen 54 településen, több mint 50 000 lakost érintő lefedettséggel végzi egyedüli szolgáltatóként a fogyatékkal élők, értelmi fogyatékosok, látás-hallás és mozgássérült személyek nappali ellátását, foglalkoztatását, közfinanszírozott rendszerben. 2016-ig egy helyszínen, a Tapolca, Kossuth utca 12. szám alatti, ingatlanon történt a feladatellátás, azonban a kapacitás korlátai, valamint az épület leromlott állapota mindenképpen fejlesztést igényelt. 

A fizikailag megvalósított projekt fő célja a rendelkezésre biztosítható kapacitás bővítése és az ellátási helyek korszerűsítése volt. Ennek érdekében a korábbi helyszín mellé a szomszédos járás székhelye, Sümeg városa területén egy új ellátási hely került kialakításra.

A projekt keretében mindkettő épület komplex felújítása megvalósulhatott: Tapolcán „pincétől padlásig” megújult, akadálymentesítésére került sor, valamint az alapterület is jelentősen bővült, ezáltal kényelmessé vált az ellátás szervezése. A Támogató Szolgálat is ebben az épületben került elhelyezésre, biztosítva a szolgáltatások egy helyen való elérését.  A Sümegi helyszínen az épület átalakításával, felújításával 20 új férőhely létesítésére került sor, ezáltal a korábban utaztatott ellátottak helyben láthatóak el, valamint létszámuk is jelentősen növelhető.

Mindkettő épület esetében figyelemmel voltunk az energetikai követelményekre is, és – részben szemléletformálási céllal – napelemes rendszerek telepítésére is sor került.

 

A fizikailag megvalósult beruházás eredményeként az „Életlehetőség” Nonprofit Kft. 2021-ben már két helyszínen összesen 45 fő fogyatékkal élő ellátott nappali ellátását, foglalkoztatását és a közoktatásból kiszorult magasabb ellátási szükségletű gyermekek nappali ellátását fejlesztését is tudja biztosítani, mely a két érintett járás lakossága számára elérhetővé válik. A projekt fizikailag teljesen megvalósult a pénzügyi zárás van még folyamatban!

 

A projekttel, szolgáltatással kapcsolatosan további információ elérhető:

 

Horváthné Somogyi Ildikó ügyvezető

efoesz.tapolca@gmail.com